Politika zasebnosti

(informacije v skladu s členoma 13 in 14 DSGVO)

Ko obiščete ali uporabljate naše spletno mesto, zelo resno skrbimo za zaščito vaših osebnih podatkov. Vaše podatke obdelujemo le na podlagi zakonskih določb (zlasti Splošne uredbe o varstvu podatkov, avstrijskega zakona o varstvu podatkov in zakona o telekomunikacijah), zato vas v nadaljevanju obveščamo o pomembnih vidikih naše obdelave podatkov. Mi, to je družba Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH s sedežem v Gradcu, kot upravljavec tega spletnega mesta.

Naše spletno mesto

Da bi bilo naše spletno mesto uporabniku prijazno, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije (npr. zunanje medije), ki lahko prihajajo tudi od tretjih ponudnikov.

Poleg prenosov podatkov, ki se izvajajo pri uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, se osebni podatki, zbrani od vas, prenašajo zlasti, kadar za gostovanje spletnega mesta uporabljamo zunanje ponudnike storitev. S takimi zunanjimi ponudniki storitev smo sklenili pogodbo o naročeni obdelavi v skladu s členom 28 Splošne uredbe o varstvu podatkov. V tej pogodbi zunanje ponudnike storitev zavezujemo k zaupnosti vaših osebnih podatkov in k ustreznim ukrepom za varnost podatkov.

Datoteke dnevnika strežnika

Ponudnik strani samodejno zbira in shranjuje informacije v tako imenovanih strežniških dnevniških datotekah, ki nam jih vaš brskalnik samodejno posreduje. To so:

  • Vrsta in različica brskalnika
  • Uporabljeni operacijski sistem
  • URL preusmerjevalca
  • – Ime gostitelja računalnika, do katerega dostopate
  • – Čas strežniške zahteve
  • – Naslov IP

Teh podatkov ni mogoče pripisati določenim osebam. Ti podatki niso združeni z drugimi viri podatkov. Pridržujemo si pravico do naknadnega preverjanja teh podatkov, če ugotovimo konkretne znake nezakonite uporabe.

Naši piškotki

“Piškotki” so majhne besedilne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika shranijo v vaši končni napravi. Med drugim nam omogočajo prepoznavanje vašega brskalnika ob naslednjem obisku, izvajanje statističnih vrednotenj in oblikovanje našega spletnega mesta na uporabniku prijazen način. Pri tem se lahko od vas zbirajo tudi informacije (npr. naslov IP, vedenje pri uporabi, tehnični podatki), ki se v nekaterih primerih posredujejo tudi tretjim ponudnikom. Številni brskalniki so nastavljeni tako, da samodejno sprejemajo piškotke. Lahko pa tudi onemogočite shranjevanje piškotkov ali nastavite brskalnik, da vas obvesti, ko se bodo piškotki shranili. V primeru obvestila lahko zavrnete naše piškotke. V brskalniku lahko izberete ustrezne nastavitve za zaščito podatkov. Upoštevajte, da je delovanje našega spletnega mesta lahko omejeno, če zavrnete ali deaktivirate naše piškotke.

Ko dostopate do našega spletnega mesta, vas bo naša pasica s piškotki obveščala o uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, z vašo privolitvijo (člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov) pa se lahko odločite, ali so tehnično nepotrebni piškotki in tehnologije dovoljeni (če so nastavljeni). Tehnično nepotrebni piškotki in podobne tehnologije nam omogočajo zlasti prilagajanje našega spletnega mesta in zbiranje statističnih podatkov.

Pri uporabi tehnično potrebnih piškotkov in tehnologij se opiramo na naše prevladujoče zakonite interese (člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov), saj jih potrebujemo za zagotavljanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Brez uporabe tehnično potrebnih piškotkov vam ne moremo zagotoviti našega spletnega mesta in njegovih funkcij.

Pravica do umika

Soglasje, ki ste ga dali za uporabo piškotkov, lahko kadar koli prekličete tako, da jih izbrišete iz ustrezne mape ali prek funkcije za brisanje v brskalniku ali prek nastavitev pasice s piškotki.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Tehnično potrebni piškotki

ImeNamen in kategorije podatkovObdobje skladiščenjaPonudnikDostop tretjih oseb
Cookielawinfo-checkbox CookieLawInfoConsentshranjuje status soglasja uporabnikov glede uporabe piškotkov.1 Leto

Vaša kontaktna oseba

Če nas kontaktirate prek našega e-poštnega naslova ali telefonske številke, bomo osebne podatke, ki jih boste razkrili, uporabili izključno za obdelavo vašega povpraševanja in odgovor nanj. Pri tem se zanašamo na svoje zakonite interese (člen 6(1) litera f Splošne uredbe o varstvu podatkov). Če med vzpostavljanjem stika z nami postavite posebna vprašanja o naših storitvah ali od nas zahtevate nasvet v zvezi s tem, se zanašamo tudi na izpolnitev predpogodbenih obveznosti (člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Brez obdelave vaših osebnih podatkov ne bi mogli odgovoriti na vaše povpraševanje.

Osebnih podatkov, ki jih posredujete, ne bomo posredovali tretjim osebam ali jim jih razkrili. Izjeme so možne le, če smo podatke dolžni prenesti ali razkriti na podlagi zakonskih predpisov ali če ste nam za to predhodno dali soglasje.

V primeru zlorabe našega spletnega mesta si pridržujemo pravico, da razkrite osebne podatke posredujemo ustreznim organom.

Naše shranjevanje podatkov

Osebne podatke, ki jih posredujete, bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za zgoraj navedene namene, za katere podatke obdelujemo.

Zaradi pravne dokumentacije in obveznosti shranjevanja lahko velja daljše obdobje shranjevanja. Po izteku ustreznih obdobij bodo vaši osebni podatki izbrisani, razen če v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov obstaja druga pravna podlaga za daljšo hrambo.

Vaše pravice

Imate pravico do informacij,

  • ali obdelujemo vaše osebne podatke,
  • namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke,
  • katere kategorije vaših osebnih podatkov se obdelujejo,
  • katerim prejemnikom se posredujejo vaši osebni podatki, in
  • kako dolgo bomo hranili vaše osebne podatke (člen 15 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Če so vaši osebni podatki obdelani nepravilno, imate pravico do popravka. To vključuje tudi dopolnitev, če so vaši osebni podatki obdelani nepopolno (člen 16 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Imate pravico do izbrisa (“pravica do pozabe”), če v skladu z GDPR ni več veljavne pravne podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov (člen 17 GDPR).

Pod določenimi pogoji imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov (člen 18 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Pravico imate, da osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter jih prenesete na tretjo osebo po vaši izbiri (prenosljivost podatkov), če so za to izpolnjene podrobnejše zahteve (člen 20 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Če obdelavo vaših osebnih podatkov utemeljujemo z našimi zakonitimi interesi, imate pravico do ugovora iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem (člen 21 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Če ste privolili v obdelavo svojih osebnih podatkov, imate pravico, da privolitev kadar koli prekličete (člen 7(3) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Podrobne informacije o vaših pravicah so na voljo v slovenski različici Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov ali katero koli drugo določbo v zvezi z varstvom podatkov, lahko vložite pritožbo pri avstrijskem organu za varstvo podatkov (https://www.dsb.gv.at/).

Povezave do drugih spletnih mest

To spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Za vsebino teh spletnih mest nismo odgovorni.

Naši kontaktni podatki

Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH
Conrad-von-Hötzendorf-Strasse 37a
8010 Graz

Naš zunanji pooblaščenec za varstvo podatkov vam je na voljo na e-poštnem naslovu datenschutz@pilgermair.at.