Skip to content

Adatvédelmi szabályzat

(A DSGVO 13. és 14. cikke szerinti tájékoztatás)

Amikor meglátogatja vagy használja weboldalunkat, nagyon komolyan vesszük személyes adatainak védelmét. Az Ön adatait kizárólag a törvényi rendelkezések (különösen az általános adatvédelmi rendelet, az osztrák adatvédelmi törvény és a távközlési törvény) alapján kezeljük, és az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt az adatfeldolgozásunk fontos szempontjairól. Mi, azaz a grazi székhelyű Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH, mint a weboldal üzemeltetője.

Weboldalunk

Annak érdekében, hogy weboldalunkat felhasználóbaráttá tegyük, sütiket és hasonló technológiákat (pl. külső média) használunk, amelyek harmadik fél szolgáltatóktól is származhatnak.

A sütik és hasonló technológiák használata során történő adattovábbításokon kívül az Öntől gyűjtött személyes adatok továbbítására különösen akkor kerül sor, amikor külső szolgáltatókat veszünk igénybe a weboldal üzemeltetéséhez. Az ilyen külső szolgáltatókkal az általános adatvédelmi rendelet 28. cikkével összhangban szerződést kötöttünk a megbízásos feldolgozásról. Ebben a szerződésben kötelezzük a külső szolgáltatókat az Ön személyes adatainak bizalmas kezelésére és a megfelelő adatbiztonsági intézkedések megtételére.

Szerver naplófájlok

Az oldalak szolgáltatója automatikusan információkat gyűjt és tárol az úgynevezett szervernaplófájlokban, amelyeket az Ön böngészője automatikusan továbbít nekünk. Ezek a következők:

  • Böngésző típusa és verziója
  • Használt operációs rendszer
  • Referrer URL
  • A hozzáférő számítógép gazdaneve
  • A kiszolgálói kérés időpontja
  • IP-cím

Ezeket az adatokat nem lehet konkrét személyekhez rendelni. Ezeket az adatokat nem egyesítik más adatforrásokkal. Fenntartjuk a jogot, hogy utólagosan ellenőrizzük ezeket az adatokat, ha tudomást szerzünk illegális használatra utaló konkrét jelekről.

Sütik

A “sütik” olyan kis szöveges fájlok, amelyeket a böngésző segítségével tárolnak az Ön végberendezésén. Többek között lehetővé teszik számunkra, hogy a következő látogatáskor felismerjük az Ön böngészőjét, statisztikai értékeléseket végezzünk, és hogy weboldalunkat felhasználóbarát módon alakítsuk ki. Ennek során Öntől információkat (pl. IP-cím, használati szokások, műszaki adatok) is gyűjthetünk, és bizonyos esetekben harmadik fél szolgáltatóknak is továbbíthatjuk. Sok böngésző úgy van beállítva, hogy automatikusan elfogadja a sütiket. Ön azonban kikapcsolhatja a sütik tárolását, vagy beállíthatja a böngészőjét úgy, hogy értesítse Önt, amint a sütik tárolása megkezdődik. Értesítés esetén Ön elutasíthatja a cookie-kat. A megfelelő adatvédelmi beállításokat böngészőjében elvégezheti. Kérjük, vegye figyelembe, hogy weboldalunk működése korlátozott lehet, ha elutasítja vagy kikapcsolja a cookie-kat.

Amikor Ön belép a weboldalunkra, a cookie-banner tájékoztatja Önt a cookie-k és hasonló technológiák használatáról, és az Ön hozzájárulásával (az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének litera a) pontja) eldöntheti, hogy a technikailag szükségtelen cookie-k és technológiák engedélyezettek-e (ha vannak ilyenek). A technikailag szükségtelen sütik és hasonló technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy weboldalunkat személyre szabjuk, és statisztikákat gyűjtsünk.

A technikailag szükséges sütik és technológiák használata során a legfontosabb jogos érdekeinkre hivatkozunk (az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja), mivel szükségünk van rájuk a weboldalunk működésének biztosításához. A technikailag szükséges sütik használata nélkül nem tudjuk biztosítani Önnek weboldalunkat és annak funkcióit.

Elállási jog

A sütik használatához adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a megfelelő mappából való törléssel, vagy a böngészője törlési funkciójával, illetve a cookie-banner beállításain keresztül.

A következő sütiket használjuk:

Technikailag szükséges sütik

NévAz adatok célja és kategóriáiTárolási időszakSzolgáltatóHarmadik fél hozzáférése
Cookielawinfo-checkbox CookieLawInfoConsentTárolja a felhasználók hozzájárulásának státuszát a sütik használatával kapcsolatban.1 Év

Az Ön kapcsolattartója

Ha e-mail címünkön vagy telefonszámunkon keresztül lép kapcsolatba velünk, az Ön által megadott személyes adatokat kizárólag az Ön megkeresésének feldolgozása és megválaszolása céljából használjuk fel. Ennek során jogos érdekeinkre hivatkozunk (az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja). Ha Ön a velünk való kapcsolatfelvétel során konkrétan érdeklődik szolgáltatásainkról, vagy ezzel kapcsolatban tanácsot kér tőlünk, akkor a szerződéskötést megelőző kötelezettségek teljesítésére is hivatkozunk (az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja). Személyes adatainak feldolgozása nélkül nem tudnánk válaszolni az Ön megkeresésére.

Az Ön által megadott személyes adatokat nem adjuk át harmadik félnek, és nem hozzuk nyilvánosságra. Ez alól csak akkor teszünk kivételt, ha jogi előírások miatt kötelesek vagyunk adatokat továbbítani vagy nyilvánosságra hozni, vagy ha Ön előzetesen beleegyezését adta ehhez.

Weboldalunkkal való visszaélés esetén fenntartjuk a jogot, hogy a nyilvánosságra hozott személyes adatokat továbbítsuk az illetékes hatóságoknak.

Adattárolásunk

Az Ön által megadott személyes adatokat csak addig tároljuk, ameddig az a fent említett célokhoz szükséges – amelyekhez az adatokat feldolgozzuk.

A jogi dokumentáció és a tárolási kötelezettségek miatt hosszabb tárolási időre lehet számítani. A vonatkozó időszakok lejárta után az Ön személyes adatait töröljük, kivéve, ha az általános adatvédelmi rendelettel összhangban más jogalap is indokolja a hosszabb tárolást.

Az Ön jogai

Önnek joga van a tájékoztatáshoz,

  • feldolgozzuk-e az Ön személyes adatait,
  • az Ön személyes adatainak feldolgozásának céljai,
  • az Ön személyes adatainak mely kategóriái kerülnek feldolgozásra,
  • mely címzetteknek továbbítják az Ön személyes adatait, és
  • mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait (az általános adatvédelmi rendelet 15. cikke).

Önnek joga van a helyesbítéshez, ha személyes adatainak feldolgozása helytelenül történik. Ez magában foglalja a kiegészítést is, ha az Ön személyes adatainak feldolgozása hiányos (az általános adatvédelmi rendelet 16. cikke).

Önnek joga van a törléshez (“az elfeledtetéshez való jog”), ha a GDPR értelmében már nincs érvényes jogalapja a személyes adatai feldolgozásának (GDPR 17. cikk).

Bizonyos feltételek mellett joga van kérni személyes adatai feldolgozásának korlátozását (az általános adatvédelmi rendelet 18. cikke).

Ön jogosult arra, hogy az Ön által megadott személyes adatokat strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban megkapja, és azokat az Ön által választott harmadik félnek továbbítsa (adathordozhatóság), feltéve, hogy az erre vonatkozó részletesebb feltételek teljesülnek (az általános adatvédelmi rendelet 20. cikke).

Ha az Ön személyes adatainak feldolgozását jogos érdekeinkre alapozzuk, Ön jogosult arra, hogy az Ön különleges helyzetével kapcsolatos okokra hivatkozva tiltakozzon (az általános adatvédelmi rendelet 21. cikke).

Ha Ön hozzájárult személyes adatainak feldolgozásához, joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja (az általános adatvédelmi rendelet 7. cikkének (3) bekezdése).

Az Ön jogairól részletes tájékoztatást az általános adatvédelmi rendelet magyar nyelvű változata tartalmaz.

Ha Ön úgy véli, hogy személyes adatainak feldolgozása sérti az általános adatvédelmi rendeletet vagy bármely más, az adatvédelemre vonatkozó rendelkezést, panaszt tehet az Osztrák Adatvédelmi Hatóságnál (https://www.dsb.gv.at/).

Más weboldalakra mutató linkek

Ez a weboldal más weboldalakra mutató linkeket tartalmaz. Nem vagyunk felelősek ezen weboldalak tartalmáért.

Elérhetőségeink

Lebenshilfen Soziale Dienste GmbH
Conrad-von-Hötzendorf-Strasse 37a
8010 Graz

Külső adatvédelmi tisztviselőnk a datenschutz@pilgermair.at e-mail címen áll az Ön rendelkezésére.